Geschiedenis

Hoek Lopik is sinds 1993 gespecialiseerd in het gronden en aflakken van houtproducten. In zorgvuldig afgepaste stappen konden wij ons ontwikkelen tot wat we nu zijn: een onafhankelijk en toonaangevende houtcoater.

Hoek Lopik is van oorsprong een industrieel applicatiebedrijf, werkzaam op het gebied van coatingsystemen op met name houten elementen. Begonnen in 1993 aan de Lopikse Ambachtsweg met 700 m2 werkruimte. Al snel verhuisde de onderneming naar een aangrenzend pand met 1600 m2 vloeroppervlak. Vanaf 1996 bevindt Hoek Lopik zich op het huidige adres aan de 1e Industrieweg nr. 9, aanvankelijk met 3200 m2 oppervlak, vanaf het jaar 2000 met 4000 m2 werkruimte, waarvan een deel in gebruik is als zagerij/frezerij. De overige vierkante meters zijn nu optimaal benut voor de coating- en opslag/groothandelsactiviteit van Hoek Lopik.

Het gieten of spuitgieten van hout in de vorm van planken, balken, rabat- en gevel siding delen, maar evenzeer de vele andere vormen van houten delen.

Naast dit specifieke werk heeft Hoek Lopik de laatste jaren sterk en zelfs toonaangevend ingespeeld op de bijzonder toegenomen vraag naar industrieel gecoat triplex, waarvan gegrond Okoume triplex en Populieren triplex veruit het grootste aandeel vormt.

Hoek Lopik heeft zich sinds 2000 ontwikkeld en gespecialiseerd op het gebied van machinaalcoaten en bewerken van plaatmaterialen met een specifieke functie voor de Nederlandse importeur/houthandel of buitenlandse fabrikanten. Daardoor kon de combinatie van eigen product met eigen coating als een totaalconcept worden aangeboden aan de markt, een functie die de Nederlandse hout- en bouwmaterialenhandelaar inmiddels grootschalig heeft omarmd dankzij de toegenomen snelheid en efficiency plus het voordeel van één eindproduct uit één bron. Deze activiteit kent slechts één doelgroep, de Nederlandse hout- en bouwmaterialenhandel. Verkoop aan verbruikers zoals de aannemer en timmerfabrikant vindt niet plaats om een duidelijke bescherming van de handelsfunctie te waarborgen.

Wij leveren kwalitatief hoogwaardige afwerkingen voor interieur en exterieur toepassingen. Alles is mogelijk bij Hoek Lopik, van een dekkende of (semi)transparante grondlaag tot een kant-en-klaar afgelakt product. De klant bepaalt wat hij wil!

 

"Hoek Lopik kenmerkt zich op 5 specifieke onderdelen.
Betrouwbaarheid, professionaliteit, flexibiliteit, ontzorgen en toekomstgericht". 

Copyright © Digital4u - Sitemap - Disclaimer